Papírgyűjtés PDF Nyomtatás E-mail
2012. október 19. péntek, 11:45

Iskolánkban 2012. október első hetében zajlott a hagyományos őszi papírgyűjtés. Örömünkre szolgál, hogy minden várakozásunkat felülmúlta az idei eredmény. Tanulóink a szülők és pedagógusok segítségével 34 tonna papírt gyűjtöttek. A befolyt összegből a diákönkormányzat tanulóink szabadidős tevékenységét támogatja majd (táborok, kirándulások, sporteszközök vásárlása).
Köszönetünket szeretnénk kifejezni azoknak a szülőknek és segítőknek, akik támogatták akciónkat.
A papírgyűjtésben jeleskedő diákjainkat és osztályainkat, a DÖK jutalomban részesítette a díjkiosztó rendezvényen.
Az erről készült fotók a honlapunk galériájában megtekinthetők.

Őszi papírgyűjtés eredmények

 
Rendhagyó óra PDF Nyomtatás E-mail
2012. október 18. csütörtök, 11:06

Rendhagyó testnevelés és angolórán vettek részt diákjaink a ZTE KK kosárlabdacsapatából Baki Gergellyel és Dorenzo Hudsonnal. A kék-fehér klub a „Kosárlabdát az egerszegi sulikba!” program keretében minden hónapban ellátogat egy-egy helyi iskolába, melynek tanulói egy hazai mérkőzésükre diákigazolványukkal léphetnek be. Ez alkalommal  intézményünk vendégei voltak a fent említett sportolók. A két kosaras válaszolt a vidám angolórán a gyerekek  kérdéseire. A társalgás természetesen angol nyelven folyt.

A rendhagyó órákról fényképek találhatók honlapunk galériájában.

http://www.ztekosar.hu/hirek/kosarlabdat-az-egerszegi-sulikba-oktober

 
ÖKO-NAP PDF Nyomtatás E-mail
2012. október 11. csütörtök, 07:53

Iskolánk harmadik alkalommal rendezett ÖKO-NAP-ot a Dísz téren. Intézményünknek ezúttal is az volt a célja, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem, illetve a környezeti nevelés fontosságára.
A megnyitón csakúgy, mint az elmúlt években, különböző színes műsorokkal kedveskedtek diákjaink a meghívott társintézményeknek és a város lakóinak. A délelőtt persze alapvetően az iskolán kívüli oktatás jegyében telt, ami - Gyutai Csaba polgármester szerint - szervesen kapcsolódik Zalaegerszeg ökovárossá válásához.

Makovecz Tamás, iskolánk igazgatója az iskolában zajló környezeti nevelés fontosságát és sikerességét hangsúlyozta.

Ezt bizonyítja, hogy a gyerekek játszi könnyedséggel töltötték ki például a hulladéktotót, hibátlanul válaszolva egyebek mellett arra a kérdésre, hogy mi a szelektív gyűjtés fogalma, vagy mit nem szabad a komposztba tenni.

Diákjaink nem tévedtek akkor sem, amikor a természet ajándékait kellett felismerni, amit annak rendje és módja szerint kóstolással is egybekötöttek. Találékonyságukat bizonyította, hogy bemutatták
azt is, miképpen hasznosulhatnak a kiürült sörös dobozok és pet palackok.

 


 
Tanévnyitó ünnepély (VÁLTOZÁS) PDF Nyomtatás E-mail
2012. augusztus 28. kedd, 11:46

Kedves Dózsás Gyerekek! Tisztelt Szülők!

Tanévnyító ünnepélyünket 2012. augusztus 31-én, pénteken, 18 órakor útavatással egybekötve az iskola melletti parkolóban tartjuk.

Gyülekezés:

1. osztályosoknak az iskola aulájában,

2 - 8. osztályosoknak a parkolóban.

(Ünnepélyünk rossz idő esetén az iskola aulájában lesz!)