Valamennyi, az intézménybe járó tanuló törvényes képviselője részére PDF Nyomtatás E-mail
2020. szeptember 08. kedd, 13:33

Tárgy: Tájékoztatás a 2020/2021-es tanévről

Tisztelt Szülők!

 

Engedjék meg, hogy megköszönjem Önöknek a tanév elindítása során mutatott együttműködésüket, türelmüket. Mivel jelenleg a nevelési-oktatási intézményekben járványügyi készültség van érvényben, ezért tájékoztatom Önöket - a mai napon hatályos rendeletek / irányelvek alapján - a 2020/2021-es tanév helyi szervezéséről.

 • Eljárásrend
  • Az iskola vezetősége az Oktatási Hivatal által kiadott elvek és az elmúlt időszak tapasztalatai alapján eljárásrendet készít, amely várhatóan a következő hét elejére készül el. Az eljárásrend az intézmény minden tanulójára, valamint törvényes képviselője számára kötelező érvényű.
  • A jelenleg érvényben lévő szabályzat megtekinthető iskolánk weboldalán. E rendelkezések az új eljárásrend bevezetésével érvényüket vesztik.
  • A járvány helyi kialakulásának megakadályozás érdekében - a szülők, törvényes képviselők, egyéb nem az intézményben dolgozó, vagy tanuló személy tekintetében - kiemelt cél a személyes kontaktus minimálisra csökkentése.
   • Az intézménybe szülő, gondviselő csak előzetes egyeztetés után, az intézményvezetés tudtával léphet be.
   • A belépő személyekről a portaszolgálat feljegyzést készít, melyben a személyes adatok közül a név és a telefonszám szerepel.
   • A szülői értekezletek, fogadóórák, az első félévben csak online formában valósíthatók meg.
   • Az iskola mellett működő szervezetekkel (Dózsás Diákok Köre, Szülői Munkaközösség, Intézményi Tanács, Dózsa György Általános Iskoláért Alapítvány) a vezetőség online formában, vagy telefonon tartja a kapcsolatot.
   • Az alapítványi bál várhatóan a tanév második felében valósulhat meg.
   • Célunk, hogy diákcsoportjaink a lehető legkevesebbet érintkezzenek személyesen. Tanulóink egészségének védelmében az alábbi formában szervezzük iskolai rendezvényeinket.
    • Az intézmény tömeges rendezvényt az első félévben nem szervez.
    • Az ünnepélyek, megemlékezések csak kiscsoportos, vagy osztályszinten valósulnak meg.
    • Színházi, mozi, bábszínházi előadásokat ebben a tanévben nem látogatunk.
    • A pályaorientációs felmérés online formában zajlik, így ezeket a rendezvényeket személyesen nem látogatjuk.
    • A tanulmányi versenyeket online formában bonyolítjuk le.
    • Tanulmányi kirándulásokat az első félévben nem szervezünk.

 

A részletes szabályozásról az osztályfőnököktől a későbbiekben tájékoztatást kapnak.

 

Kedves Szülők!

A 2020/2021-es tanév sokkal nehezebb, erőt próbálóbb lesz az eddigieknél mind a gyermek, mind a szülő, mind a pedagógus számára. Még nagyobb fokú együttműködésre, empátiára, összefogásra lesz szükségünk a közös cél elérése érdekében. Higgyék el, a sokszor nehézséget okozó, olykor bosszantónak ható döntések, intézkedések mindannyiunk egészségének megóvása érdekében születnek.

 

Előre is köszönöm türelmüket, megértésüket!

 

Sikeres, egészséges tanévet kívánok!

 

 

 

Zalaegerszeg, 2020. szeptember 8.

 

 

Pacsa András
intézményvezető

 
Tanévkezdési információk PDF Nyomtatás E-mail
2020. augusztus 29. szombat, 06:44

Tanévkezdési információk

Csatolmányok:
FájlLeírásFájl mérete
Fájl(Tanévkezdési információk.pdf) letöltéseTanévkezdési információk.pdf 832 Kb
 
A járványügyi készenlét idején alkalmazandó szabályok PDF Nyomtatás E-mail
2020. augusztus 29. szombat, 06:41

A járványügyi készenlét idején alkalmazandó szabályok

 

 1. Az intézmény területén a  nevelők és felső tagozatos tanulók számára a közösségi terekben javasolt a maszk használata. Idegenek csak maszkban léphetnek be az intézmény területére.
 2. Az első osztályos gyermekek szülei az első héten kísérhetik fel gyermekeiket az osztályba maszkban, a felsőbb évfolyamos tanulók szülei a bejáratig kísérhetik gyermekeiket.
 3. A tanítás megkezdése előtt és a szünetekben ügyeletes tanárok felügyelik az aula, a folyosók rendjét, a védőtávolság betartását.
 4. A személyi higiénie alapvető szabályairól, és a köhögési etikettről a tanulók az adott korosztálynak megfelelő tájékoztatást kapnak a védőnőtől és az osztályfőnököktől.
 5. A szoros testi kontaktus elkerülése érdekében  alsó tagozatos tanulók a főbejáraton, a felső tagozatos tanulók a hátsó bejáraton  érkeznek az intézménybe.
 6. Érkezés után szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés következik a bejáratnál valamint az ebédlő előtti mosdóknál, és az osztálytermekben.
 7. Az osztályok a –csoportbontások kivételével- a saját tantermeikben maradnak, ahol biztosított a szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés és a folyamatos vagy rendszeres fokozott intenzitású  természetes szellőztetés.
 8. A 2. és 4. szünetben a tanulók –az időjárástól függően- az udvaron tartózkodnak, a többi szünetben az osztályteremben.
 9. A csoportbontással megtartott órák esetén a tanulók tanterembe érkezése előtt és távozásukkor fertőtlenítő takarításra kerül sor.

10.  A testnevelésórák előtt -az öltözőkben történő csoportosulás elkerülése miatt-a fiúk az osztálytermekben öltöznek.

11.  A kézzel gyakran érintett felületek (szemetesek, kilincsek, WC lehúzók, WC ülőkék, mosdók csaptelepei, padok, asztalok) fertőtlenítő takarítása napközben többször történik. Ezért reggel és délelőtt két takarító személyzet, 12:00 és 14:00 óra között - megerősítve - 5 fő takarító, 14:00-20:00-ig 3 fő takarító végzi a fertőtlenítő feladatokat az iskolában.

12.  A tanulók beosztás szerint, csoportokban étkeznek, így elkerülhető az osztályok keveredése illetve betartható a védőtávolság. A büfénél ügyelő kolléga segíti az ebédeltetést,  felügyeli a védőtávolság betartását.

13.  Étkezés előtt a tanulók szappanos kézmosást vagy alkoholos kézfertőtlenítést végeznek.

14.  Tízórai- és ebédidőben 2 fő takarító személyzet végzi az ebédlő fertőtlenítő takarítását.

 

Érvényes: 2020. szeptember. 1-től

Pacsa András

intézményvezető

 
Osztályozó vizsga PDF Nyomtatás E-mail
2020. augusztus 17. hétfő, 10:23

Figyelem az osztályozó vizsga  időpontja megváltozott!

 

Osztályozó vizsga időpontja:

2020. augusztus 26. (szerda) 8.00 óra