Tájékoztatás a leendő első osztályos tanulók szülei számára PDF Nyomtatás E-mail
2020. június 08. hétfő, 07:54

Kedves Szülők!

A járványügyi helyzet miatti korlátozás sajnos nem teszi lehetővé a személyes találkozást a tanítókkal, így a hagyományos, tanévet előkészítő SZÜLŐI ÉRTEKEZLETET nem áll módunkban összehívni.

Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani a gyerekek osztályba sorolásáról, valamint az online találkozás módjáról.

2020. 06.11-én (csütörtökön) 16:30-kor a személyes találkozás helyett online szülői értekezletet tartunk, melyre minden kedves szülőt várunk. A belépési linket az Önök által korábban megadott e-mail címre továbbítják az osztályfőnökök.

A tanulók osztálynévsorát az alábbi három táblázat tartalmazza:

Zalaegerszeg, 2020. 06.08.

Tisztelettel: Vezetőség

Csatolmányok:
FájlLeírásFájl mérete
Fájl(1a.pdf) letöltése1a.pdf 341 Kb
Fájl(1b.pdf) letöltése1b.pdf 340 Kb
Fájl(1c.pdf) letöltése1c.pdf 341 Kb
Fájl(Bevásárlólista.pdf) letöltéseBevásárlólista.pdf 196 Kb
Fájl(Étkezési jelentkezési lap 2020-2021.pdf) letöltéseÉtkezési jelentkezési lap 2020-2021.pdf 273 Kb
 
Tájékoztató a 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozásról PDF Nyomtatás E-mail
2020. április 05. vasárnap, 06:58

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

 

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

 

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e - Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg.

 

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

1)      A beiratkozás első szakaszában 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik

  • nem állami fenntartású általános iskolába,

vagy

  • állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index oldalon találhatja meg.

 

2) A beiratkozás második szakaszában 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:

  • olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola[1].
  • a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába[2] kívánják beíratni.

Minden olyan tanuló 2020. április 28-án automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába.

Ebben a szakaszban szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a gyermek automatikus felvétele a lakóhelye alapján körzetes általános iskolában létesül [az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata2. d) pontja szerint].

Amennyiben Ön a lakóhelyétől eltérő tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánja beíratni a gyermekét, kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot az érintett általános iskolával.

 

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

  • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
  • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e - Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

 

* Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében a két tanítási nyelvű oktatásra történő jelentkezésre az első szakaszban van lehetőség, minden más esetben (körzetes és nem körzetes lakóhellyel rendelkező gyermek esetén) a 2. szakaszban lesz lehetőség  a beiratkozás folyamatának ügyintézésére.

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, minden köznevelési intézmény, így iskolánk is lehetőséget biztosít a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

* Iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására naponta 8-15 óráig van lehetőség.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során a második szakaszban csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

Zalaegerszeg, 2020. 04. 04.

Drávecz Csabáné

intézményvezető

 


[1] Felhívom figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6)bekezdése]alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye.

[2] Felhívom figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6)bekezdése] alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye.

 
Sulileső PDF Nyomtatás E-mail
2020. február 05. szerda, 00:00

 
Nyílt tanítási órák! PDF Nyomtatás E-mail
2020. január 29. szerda, 00:00

 
A 2020. január 14-én rendezett beiskolázási tájékoztató prezentációs anyaga PDF Nyomtatás E-mail
2020. január 15. szerda, 13:03

 

 

Csatolmányok:
FájlLeírásFájl mérete
Fájl(Beiskolázási tájékoztató 2020-2021.pdf) letöltéseBeiskolázási tájékoztató 2020-2021.pdf 1914 Kb
 
Jelentkezés a 2020-as tanévre PDF Nyomtatás E-mail
2020. január 10. péntek, 09:24

A jelentkezési lap 2020. március 2-ig folyamatosan leadható az iskola titkárságán hétfőtől csütörtökig 8.00 és 15.30 óra között, pénteken 12.00-ig, vagy kitöltött állapotban beszkennelve is elküldhető az alábbi email címre:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Tájékoztató fórum PDF Nyomtatás E-mail
2020. január 06. hétfő, 12:06

 
Beíratás és új elektronikus ügyintézés PDF Nyomtatás E-mail
2019. március 18. hétfő, 13:08


figye

Felhívás
A Zalaegerszegi Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba történő beíratásra

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:

2019. április 11. (csütörtök)
8.00 órától 19.00 óráig

2019.április 12. (péntek)
8.00 órától 18.00 óráig

Tanköteles, azaz 2013. augusztus 31-ig született gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Az első évfolyamra történő beíratáskor be kell mutatni:
- a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártyát),
- szülő, gondviselő személyi azonosítására szolgáló hatósági igazolványt
- az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni.

Kajári Attila
Tankerületi igazgató

figye
Tisztelt Szülők!

A KAFFE projekt keretében intézményünkben is elérhetővé válik különböző iskolai ügyek elektronikus ügyintézése. Az új rendszeren keresztül történhet meg többek között a tanulók beiratása, igazolások benyújtása, köznevelési költségek elektronikus fizetése.
A KRÉTA rendszerben történő elektronikus ügyintézés először az 2019/2020-as tanévre történő tanulói beiratkozás során lesz elérhető, melyet azon szülők akik nem rendelkeznek iskolánk KRÉTA rendszeréhez hozzáféréssel a https://eugyintezes.e-kreta.hu oldalon keresztül tudnak megtenni. (Az interneten történő beiratkozás esetén is KÖTELEZŐ AZ ISKOLÁBAN A SZEMÉLYES MEGJELENÉS a meghirdetett beiratkozás napján!)
Az ügyintézések előtt, kérjük feltétlen tekintsék meg az elektronikus ügyintézés felhasználói segédletét, amelyet itt alább mellékletként érhetnek el!

Csatolmányok:
FájlLeírásFájl mérete
Fájl(Beiratas-2019.pdf) letöltéseBeíratás a 2019-20-as tanévre 33 Kb
Fájl(KAFFEE projekt tájékoztató kiadvány.pdf) letöltéseKAFFEE projekt tájékoztató kiadvány 1584 Kb
 
Sulileső PDF Nyomtatás E-mail
2019. január 29. kedd, 10:47

 
Nyílt tanítási órák! PDF Nyomtatás E-mail
2019. január 23. szerda, 09:32

 
A jelentkezési lapok már elérhetőek PDF Nyomtatás E-mail
2019. január 21. hétfő, 22:03

Kedves Szülők!

2019/2020-as tanév leendő első osztályaihoz a jelentkezési lapok alább letölthetők a cikk mellékleteként. 
A dokumentumok menüpont alatt az iskola felvételi körzetéről is tájékozódhatnak.

 
Tájékoztató fórumra hívjuk PDF Nyomtatás E-mail
2019. január 11. péntek, 08:04

tajekoztato 2019 web

Csatolmányok:
FájlLeírásFájl mérete
Fájl(tajekoztato-2019-web.pdf) letöltéseTájékoztató fórum meghívója 3372 Kb
 
Közlemény a tanköteles tanulók első évfolyamra történő beíratásáról PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 21. szerda, 15:11

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50.§ (7) bekezdése alapján a Zalaegerszegi Járási Hivatal a 2018/2019. tanévre az első évfolyamosok beíratásának idejét az alábbiak szerint határozta meg:

2018. április 12. (csütörtök) 8.00 - 19.00
2018. április 13. (péntek) 8.00 - 18.00

A fenti időszakban a 2018-ben tanköteles korba lépő gyermekét a szülő, gondviselő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára.
A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik. Akinek az esetében azt a szakértői bizottság javasolja, további egy nevelési évig az óvodában részesül ellátásban, és ezt követően válik tankötelessé.
A 2018-ben tanköteles korba lépő sajátos nevelési igényű gyermeket a szakértői bizottság véleményében vagy a járási hivatal jogerős határozatában megjelölt időpontig kell beíratni a kijelölt iskolába.

Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:
- a gyermek nevére kiállított személyi azonosító,
- a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány,
- állandó bejelentett lakcím hiányában tartózkodási hely, a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgár esetén regisztrációs igazolás vagy tartózkodási kártya vagy állandó tartózkodási kártya,
iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás, amely lehet óvodai szakvélemény, nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény, sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői vélemény,
nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan.

A tanköteles korba lépő gyerekek vonatkozásában a szülő a tankötelezettség külföldön történő megkezdését az illetékes járási hivatalnak köteles bejelenteni.

Az intézményvezető a döntéséről 2018. április 28-ig írásban tájékoztatja a szülőt, gondviselőt, mely ellen a fenntartóhoz jogszabálysértésre, illetve érdeksérelemre hivatkozással jogorvoslati kérelem nyújtható be a kézhezvételtől számított 15 napon belül. Az eljárást megindító kérelmet az intézmény fenntartójához kell benyújtani.
Aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló tanköteles gyermeket az iskolába nem íratja be, szabálysértést követ el és pénzbírsággal sújtható.

(Zala Megyei Kormányhivatal)
 
Sulileső óvodás szombat és nyílt tanítási nap PDF Nyomtatás E-mail
2018. január 23. kedd, 08:03

sulileso dozsa 2018 web

Csatolmányok:
FájlLeírásFájl mérete
Fájl(nyiltnap18.jpg) letöltéseNyilt tanítási órák 387 Kb
Fájl(sulileso-dozsa-2018.pdf) letöltéseA sulileső ovis szombat és a nyílt tanítási nap meghívója 4455 Kb
 
Jelentkezési lapok PDF Nyomtatás E-mail
2018. január 19. péntek, 08:40

Kedves Szülők!

2018/2019-es tanév leendő első osztályaihoz a jelentkezési lapok letölthetők az alábbi csatolmányok közül. 
A dokumentumok menüpont alatt az iskola felvételi körzetéről is tájékozódhatnak.

 
Tájékoztató fórum PDF Nyomtatás E-mail
2018. január 10. szerda, 15:03

tajekoztato 2018 web

Csatolmányok:
FájlLeírásFájl mérete
Fájl(tajekoztato-2018-web.pdf) letöltéseTájékoztató fórum meghívója 3066 Kb
 
Beíratás időpontja PDF Nyomtatás E-mail
2017. március 20. hétfő, 07:57

A tanköteles korú gyermekek első évfolyamra történő beíratásáról

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 50.§ (7) bekezdése alapján a Zala Megyei Kormányhivatal a 2017/2018. tanévre az első évfolyamosok beíratásának idejét az alábbiak szerint határozta meg:

A beiratkozás ideje iskolánkban:

  • 2017. április 20. (csütörtök) 8.00-19.00 óra között
  • 2017. április 21. (péntek) 8.00-18.00 óra között

A fenti időszakban a 2017-ben tanköteles korba lépő gyermekét a szülő, gondviselő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott  iskola első évfolyamára. A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévétét betölti, tankötelessé válik. Akinek az esetében azt a szakértői bizottság javasolja, további egy nevelési évig az óvodában részesül ellátásban, és ezt követően válik tankötelessé. A 2017-ben tanköteles korba lépő sajátos nevelési igényű gyermeket a szakértői bizottság véleményében vagy a járási hivatal jogerős határozatában megjelölt időpontig kell beíratni a kijelölt iskolába.

A beíratáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

  • A gyermek nevére kiállított személyi azonosító.
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány.
  • Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás:
    • óvodai szakvélemény
    • járási szakértői bizottság szakértői véleménye
    • sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye.
  • Nyilatkozat az életvitelszerű lakcímről.
  • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan ebben a tekintetben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény XVIII.fejezete - A szülői felügyelet gyakorlása- előírásai az irányadók.

Az intézményvezető meghozza a tanulók felvételével kapcsolatos döntését:

  • a gyermek felvételéről szóló írásbeli tájékoztatót,
  • a gyermek felvételének elutasításról szóló határozatot,

melyeket 2017. április 28-ig írásban megküld az érintett szülők részére.

További fontos tudnivalók:

A felvétel elutasítása esetén a szülö, a köznevelési törvény 37.§ (2)-(3) bekezdése alapján érdeksérelemre hivatkozással nyújthat be kérelmet a kézhezvételtől számított 15 napon belül.
Az eljárást megindító kérelmet, fellebbezést az iskolaigazgatónak kell benyújtani. Az igazgató javaslatával és a keletkezett iratokkal együtt 8 napon belül megküldi a másodfokon eljáró tankerületi igazgató részére, ha saját hatáskörben döntését változatlanul  fenntartja.

A tanköteles tanuló tanulmányainak külföldön történő folytatását - a tanköteles gyermek nyilvántartása céljából - be kell jelenteni a lakóhely, ennek hiányában tartózkodási hely szerint illetékes köznevelési feladatokat ellátó hatóságnak, vagy ha a tanuló már hazai iskolába beiratkozott, az iskola igazgatójának.

Aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló tanköteles gyermeket az iskolába nem íratja be, szabálysértést követ el. 

Csatolmányok:
FájlLeírásFájl mérete
Látogassa meg ezt a weboldalt: (http://dozsazalaegerszeg.hu/attachments/article/60/dozsa_felvetel.pdf)!Felvétel körzetei 95 Kb
 
Sulileső óvodás szombat PDF Nyomtatás E-mail
2017. január 28. szombat, 14:46

sulileso dozsa 2017 web

 
Jelentkezési lapok PDF Nyomtatás E-mail
2017. január 27. péntek, 00:00

Kedves Szülők!

A 2017/2018-as tanév leendő első osztályaihoz a jelentkezési lapok letölthetők az alábbi csatolmányok közül.
A dokumentumok menüpont alatt az iskola felvételi körzetéről is tájékozódhatnak.

 
Nyílt tanítási órák PDF Nyomtatás E-mail
2017. január 26. csütörtök, 00:00