| 
 A járványügyi készenlét idején alkalmazandó szabályok 
  
- Az intézmény területén a  nevelők és felső tagozatos tanulók számára a közösségi terekben javasolt a maszk használata. Idegenek csak maszkban léphetnek be az intézmény területére. 
 
- Az első osztályos gyermekek szülei az első héten kísérhetik fel gyermekeiket az osztályba maszkban, a felsőbb évfolyamos tanulók szülei a bejáratig kísérhetik gyermekeiket.
 
- A tanítás megkezdése előtt és a szünetekben ügyeletes tanárok felügyelik az aula, a folyosók rendjét, a védőtávolság betartását. 
 
- A személyi higiénie alapvető szabályairól, és a köhögési etikettről a tanulók az adott korosztálynak megfelelő tájékoztatást kapnak a védőnőtől és az osztályfőnököktől.
 
- A szoros testi kontaktus elkerülése érdekében  alsó tagozatos tanulók a főbejáraton, a felső tagozatos tanulók a hátsó bejáraton  érkeznek az intézménybe.
 
- Érkezés után szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés következik a bejáratnál valamint az ebédlő előtti mosdóknál, és az osztálytermekben.
 
- Az osztályok a –csoportbontások kivételével- a saját tantermeikben maradnak, ahol biztosított a szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés és a folyamatos vagy rendszeres fokozott intenzitású  természetes szellőztetés.
 
- A 2. és 4. szünetben a tanulók –az időjárástól függően- az udvaron tartózkodnak, a többi szünetben az osztályteremben.
 
- A csoportbontással megtartott órák esetén a tanulók tanterembe érkezése előtt és távozásukkor fertőtlenítő takarításra kerül sor.
 
 
10.  A testnevelésórák előtt -az öltözőkben történő csoportosulás elkerülése miatt-a fiúk az osztálytermekben öltöznek. 
11.  A kézzel gyakran érintett felületek (szemetesek, kilincsek, WC lehúzók, WC ülőkék, mosdók csaptelepei, padok, asztalok) fertőtlenítő takarítása napközben többször történik. Ezért reggel és délelőtt két takarító személyzet, 12:00 és 14:00 óra között - megerősítve - 5 fő takarító, 14:00-20:00-ig 3 fő takarító végzi a fertőtlenítő feladatokat az iskolában. 
12.  A tanulók beosztás szerint, csoportokban étkeznek, így elkerülhető az osztályok keveredése illetve betartható a védőtávolság. A büfénél ügyelő kolléga segíti az ebédeltetést,  felügyeli a védőtávolság betartását. 
13.  Étkezés előtt a tanulók szappanos kézmosást vagy alkoholos kézfertőtlenítést végeznek. 
14.  Tízórai- és ebédidőben 2 fő takarító személyzet végzi az ebédlő fertőtlenítő takarítását. 
  
Érvényes: 2020. szeptember. 1-től 
Pacsa András 
intézményvezető 
 |